Header-1855x350_voor-wekgevers.jpeg
Header-1855x350_productiebedrijf.jpeg
Header-1855x350_productiebedrijf.jpeg
Header-1855x350_voor-wekgevers.jpeg

Nieuwsberichten

Personeel nodig? Even langs De Bolder...

14 december 2022 - Het lijkt een droomscenario. Zoek je, in deze tijd van krapte, nog personeel? Ga dan even langs Casper Landman en Rutger Zoetelief van De Bolder. Zij hebben een bestand aan arbeidspotentieel. Lees meer (download PDF)
Lees verder

Frans neemt verantwoordelijkheid serieus

5 november 2021 - Hij stond jarenlang achter diverse machines op de zagerij, werkte bij meerdere bedrijven op het eiland en is tegenwoordig actief in de wasserij van De Bolder. Lees meer (download PDF)
Lees verder

2 items over het 40-jarig jubileum van Jos Bakker

2 juli 2021 - Jos Bakker vierde gisteren zijn 40-jarig jubileum op het gemeentehuis in Den burg en dat deedhij met de uitreiking van een gift van €200,- aan Texel'94. Lees meer. Archiefwerk, documenten bijhouden, schoonmaak en post rondbrengen. Een greep uit de diverse werkzaamheden van Jos Bakker (61) op het gemeentehuis in Den Burg. Lees meer.
Lees verder

Jubilaris Paul Bakker schenkt aan een goed doel

9 maart 2021 - Paul Bakker van Leer- werkbedrijf De Bolder heeft op vrijdag 9 maart een cheque van € 200 geschonken aan Stichting Hulp Oost-Europa Texel. Lees meer (download pdf)
Lees verder

Gouden kracht 25 jaar in het groen

18 december 2020 - Vrolijk, bijdehand, sociaal en van alle markten thuis. In een notendop Patrick Zegers die 18 december 25 jaar in dienst is als groenmedewerker bij De Bolder. De jubilaris is gedetacheerd bij Gemeentewerken. Lees meer (download pdf)
Lees verder

Wij missen ons werk

23 december 2020 - Onlangs constateerde De Bolder dat een aantal medewerkers besmet was met het coronavirus. Maandag 21 december sloot De Bolder de deuren voor 14 dagen. Jacco Mokveld hoopt dat De Bolder 4 januari weer open kan, maar kan dit niet garanderen. De komende tijd beraadt hij zich op het te voeren beleid en maatregelen, zoals bijvoorbeeld dagelijks testen, om veilig voor alle medewerkers open te kunnen gaan. Thamara, Linda en Jeffrey vertellen hoe zij het ervaren dat De Bolder tijdelijk is gesloten. Lees meer (download pdf)
Lees verder

Ik krijg hier een geweldige kans

16 december 2020. De Bolder begeleidt nieuwkomers naar werk. Het opleidingsniveau peilen, de Nederlandse werkcultuur bijbrengen en een juiste match maken. Normaal gesproken begin je op een productieafdeling. Mohamed Mohamed Kurdi (35) uit Syrië treedt buiten de geijkte paden. Hij mocht binnen De Bolder op stage bij financieel adviseur Marian Wester. Een opstapje naar - hopelijk - een mooie toekomst in de Texelse financiële wereld. Mohamed voelt zich als een vis in het water bij Leer- werkbedrijf De Bolder. Lees meer (download pdf)
Lees verder

'Jaap' was nooit 'meneer Kiewiet'

3 juli 2020 - 37 jaar bij één werkgever, het is nog weinigen gegeven. Productieleider Jaap Kiewiet van De Bolder gaat nu met pensioen en zo komt er een einde aan zijn loopbaan bij een bedrijf dat volgens Jaap "altijd in beweging"is.Lees meer (download pdf)
'Jaap
Lees verder

Ook De Bolder stopt met het inkopen van flesjes water

16 juni 2020. Bij De Bolder is men gestopt met het inkopen van losse flesjes water, maar maakt men alleen nog gebruik van kraanwater door drie slimme tappunten. Lees meer (download jpg)
Ook De Bolder stopt met het inkopen van flesjes water
Lees verder

Leerwerktraject blijkt een gouden zet

21 februari 2020 Kabels vervangen, spaken spannen, versnelling afstellen, banden, accu's controleren, etc. Klussen die voorbijkomen in de werkplaats van Van der Linde Fietsen. Dankzij een leerwerktraject, jaarrond uitgevoerd door een team vakbekwame krachten. Lees meer (download pdf)
Leerwerktraject blijkt een gouden zet
Lees verder

Laatste sjoelbak luidt einde van tijdperk in

24 januari 2020. Het einde van een tijdperk, zo omschrijft Jacco Mokveld, directeur van Leer- werkbedrijf De Bolder de officiële overhandiging van de laatste sjoelbak aan Ronald van der Meer, eigenaar van tafeltennistafel- en sjoelbakgigant Heemskerk Sport..Sinds 1998 maakten de medewerkers jaarlijks maar liefst 750 tot 1000 sjoelbakken voor het bedrijf. Aan die samenwerking komt nu helaas een einde. Lees meer (download pdf)
Laatste sjoelbak luidt einde van tijdperk in
Lees verder

Tot op de laatste splinter alles nuttig gebruiken

8 november 2019. Iets nuttigs doen met restafval. Dat past in de bedrijfsvoering die Leer- en werkbedrijf De Bolder nastreeft. De houtpers van Texbriq stond al een tijdje stil wegens gebrek aan geschikte grondstoffen De Bolder wilde een betere bestemming voor het houtafval. Een verhaal over hoe een en een drie werd. Lees meer (download pdf)
Tot op de laatste splinter alles nuttig gebruiken
Lees verder

Op Texel telt iedereen mee

23 september 2019 - Al ruim zestig jaar is De Bolder een begrip op Texel. Het leerwerkbedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste werkgevers. Daarnaast zijn veel werknemers van De Bolder gedetacheerd bij andere bedrijven op het eiland. De Bolder en werkgevers hebben de handen ineengeslagen en bieden iedereen een werkplek. Lees meer (download pdf)
Op Texel telt iedereen mee
Lees verder

De Bolder bemiddelt ook voor het UWV

10 september 2019 - De Bolder heeft de dienstverlening uit- gebreid. Als re-integratiepartner van het UWV helpt het leerwerkbedrijf Texelaars die via het UWV een uitkering ontvangen voor arbeidsongeschiktheid- of de ziekte- wet weer aan het werk. En De Bolder biedt meer. Lees meer (download pdf)
De Bolder bemiddelt ook voor het UWV
Lees verder

"Pak de kansen die je krijgt"

5 augustus 2019 - "Hier bij C&A heb ik mijn eerste baan. Werken is leuk en het biedt eigen inkomsten. En het zorgt voor veel contacten. Met klanten en collega's. We zijn een echt team." Israa Alnaif, 4 jaar geleden gevlucht uit Syrië, staat op eigen benen. Lees het hele interview met Israa in de Texelse Courant van 5 augustus. Lees meer (bekijk artikel)
Lees verder

"Niet stilzitten, maar iets doen"

30 juli 2019 - "Ik wil niet stilzitten, maar iets doen. Om het leuk te maken voor mezelf en iets te doen voor de maatschappij. Werken is echt belangrijk." Nissan Alshehadeh, met haar gezin gevlucht uit Syrië, werkt in de Gollards als woonassistent. Een uitgebreid interview met Nissan staat in de Texelse Courant van dinsdag 30 juli Lees meer.
Lees verder

Nieuwe kansen voor werknemers én werkgevers

14 mei 2019 - De Bolder heeft nieuws. Sinds kort is het Texelse leer- en werkbedrijf re-integratiepartner voor het UWV. Dat wil zeggen dat Texelse cliënten van het UWV via De Bolder weer aan het werk kunnen komen. Met deze nieuwe dienstverlening bouwt De Bolder z'n activiteiten verder uit. Dat sluit aan bij de in 2015 ingevoerde Participatiewet, die leer- en werkbedrijven ertoe aanzet mensen met een arbeidsbeperking toe te leiden naar werk op de reguliere arbeidsmarkt. Lees meer (download pdf)
Nieuwe kansen voor werknemers én werkgevers
Lees verder

Boerenzoon werd administrateur

7 mei 2019 - Jos Bakker neemt na 36 jaar afscheid bij De Bolder.Jos Bakker groeide op op de boerderij en vond trekker rijden naar eigen zeggen wel leuk. Met de dieren had hij minder en een leven op de boerderij lag dus niet voor de hand. Deze beslissing zou hem uiteindelijk brengen tot een baan als financieel administrateur. Lees meer (download pdf)
Boerenzoon werd administrateur
Lees verder

10 vragen aan... Eric Jonker

24 april 2019 - Marit de Porto gaf een vorige keer in deze rubriek aan graag een andere medewerker op het gemeentehuis terug te willen zien. “Hij werkt bij De Bolder én maakt schoon op het gemeentehuis. Hij is zéér geïnteresseerd in de politiek en heeft er mede voor gezorgd dat op het gemeentehuis een keer een verkiezingenavond voor verstandelijk beperkten is gehouden. Ik heb bewondering voor zijn betrokkenheid en stevige mening en vind dat hij het verdient om een keer in de schijnwerpers te staan.” Tien vragen aan... Eric Jonker. Lees meer.
10 vragen aan... Eric Jonker
Lees verder

Betrokkenheid bij Texels leer-werkbedrijf

19 april 2019 - Den Burg - Wie op Texel een werkstraf krijgt, komt waarschijnlijk bij De Bolder terecht. Dit leer-werkbedrijf is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lees meer (download pdf)
Betrokkenheid bij Texels leer-werkbedrijf
Lees verder

Kruisbestuiving, niet 'out of the box'

23 november 2018 - De Texelse Courant doet verslag van het debat op 19 november. Er werd gebrainstormd door partijen uit verschillende sectoren. 'Handjestekort op het eiland?' "Je moet ook meer bieden dan een CAO." Lees meer (download pdf)
Kruisbestuiving, niet 'out of the box'
Lees verder

Texel smacht naar oplossingen

23 november 2018 - Het vinden van een woning, het blijft een groot probleem op Texel. Er wordt gebouwd, maar dit is niet afdoende. Verschillende partijen spraken erover tijdens het debat op 19 december, dat door De Bolder was geïnitieerd. De Texelse Courant duikt in de discussie (download pdf).
Texel smacht naar oplossingen
Lees verder

Texel-Bolderdebat: "Hele zit, maar superinteressant

20 november 2018 - "Het was een hele zit, maar superinteressant.’’ Die ervaring van Bolder-directeur Jacco Mokveld gold maandagavond voor veel bezoekers van het jubileumdebat van het Texelse werkbedrijf De Bolder. Aldus het verslag in Noordhollands Dagblad. Foto: Evalien Weterings
Texel-Bolderdebat:
Lees verder

Debat: samen werken aan oplossingen

16 november 2018 - In Stayokay is maandag een debat, waarbij deelnemers en kijkers mee praten en denken over thema’s als zorg, wonen, werk en samenleven. De uitdaging: “Niet het probleem groter maken, maar aanknopingspunten zoeken die leiden tot oplossingen, langs nieuwe wegen.” Lees het hele verhaal in de Texelse Courant (download pdf)
Debat: samen werken aan oplossingen
Lees verder

750,- voor Bliedhuus

16 oktober 2018 - De medewerkers van de Bolder regelden in totaal honderd prijzen bij Texelse bedrijven. Doel: de loterij tijdens de open dag van leer-werkbedrijf De Bolder, op 22 september. Het resultaat mocht er zijn. €750,- werd overhandigd aan het Bliedhuus. Lees het hele verhaal in de Texelse Courant
Loterij De Bolder voor 't Bliedhuus
Lees verder

De Houtzagerij als kloppend hart

18 oktober 2018 - Zagen, schaven en schuren: in de Houtzagerij van leer-werkbedrijf De Bolder breekt met het eindigen van het hoogseizoen de drukke periode weer aan. De afdeling is de wieg van uiteenlopende artikelen. Geen tijd om bij te kletsen... Lees het hele verhaal in Texel dit Weekend (download pdf)
De Houtzagerij als kloppend hart
Lees verder

Open dag om 60-jarig bestaan: 'trots dat ik hier werk'

NH, 21 september. Leer-werkbedrijf De Bolder in Den Burg begon als sociale werkplaats, maar is inmiddels uitgegroeid tot een serieus, modern bedrijf. Martien Roeper werkt er al bijna 25 jaar: "Ik heb De Bolder groot zien worden", vertelt hij bij de inpakmachine voor vloerdelen. "Ik ben trots dat ik hier werk." Lees verder >>
Open dag om 60-jarig bestaan: 'trots dat ik hier werk'
Lees verder

Oog voor detail en vakmanschap

In Texel dit Weekend van 20 september 2018 staat de Wasserij van leer-werkbedrijf De Bolder in de spotlights. De focus ligt er op acceptabele werkdruk en goede kwaliteit, de betrokkenheid van de werknemers is hoog. Linnenverhuurder Blycolin beoordeelde de resultaten met een 9,9. Benno, Walid, Femmie, Suleiman, Afaf, Willem, Thea en Ron vertellen hoe het komt. “De randjes moeten strak.” Lees verder (download pdf)
Oog voor detail en vakmanschap
Lees verder

Texelse vloerplaten hele wereld over

28 augustus 2018 – Texelse Courant. Als mensen exportproducten van Texel noemen, komt men vaak met antwoorden als bier, wol of schapenvlees. Maar Texelse vloerplaten? Niet direct. Toch wordt wekelijks zo’n negentig ton aan vloerplaten van leer-werkbedrijf De Bolder verscheept. Lees verder (download pdf)
Texelse vloerplaten hele wereld over
Lees verder

Iedereen doet mee

11 juli 2018 – In Texel Dit Weekend stelt Team Buitendienst zich voor. Zestien man sterk, in weer en wind aan het werk. “We krijgen vaak complimenten.” Lees ook over het frisgewassen beddengoed van Stayokay (door De Bolder!) en Paal 9: altijd naar volle tevredenheid een werknemer via De Bolder. Lees verder (download pdf)
Iedereen doet mee
Lees verder

Win-winsituatie in Het Cafeetje

29 juni 2018 - Acht jaar geleden kwam ze uit Eritrea naar Nederland. Vandaag werkt Terhas Chidey Weldegebriel in de keuken van Het Cafeetje in Oosterend. “Het klikte meteen.” Sociaal Team Texel, De Bolder en Vluchtelingenwerk ondersteunden Terhas en werkgever Marijn de Wolf. Lees verder in de Texelse Courant (download pdf)
Win-winsituatie in Het Cafeetje
Lees verder

Van beschut werk tot springplank

1 juni 2018 - In de Texelse Courant kijken wethouder Sander van Knippenberg en directeur Jacco Mokveld – in het kader van De Bolder 60 jaar - samen naar de betekenis van leer-werkbedrijf De Bolder voor Texelaars. “Een baan betekent grip op het leven.” Lees verder (download pdf)
Van beschut werk tot springplank
Lees verder

Samenvoegen De Bolder en sociaal domein wordt uitgesteld

11 april 2018 - De vervlechting van werkbedrijf De Bolder en het sociaal domein van de gemeente wordt uitgesteld. Dat heeft het college van B&W besloten. De samenwerking functioneert goed. Het komende half jaar gaan partijen deze op dezelfde voet verder.
Samenvoegen De Bolder en sociaal domein wordt uitgesteld
Lees verder

Leer-werktraject tot fietstechnicus

2 april 2018 - Acht Texelaars, waaronder zeven ‘nieuwe’, volgen een leer-werktraject tot fietstechnicus. Ze leren het vak bij ondernemer Van der Linde Fietsen in De Koog. En kunnen straks overal op het eiland aan het werk. Lees en beluister het hele verhaal.
Leer-werktraject tot fietstechnicus
Lees verder

Leerlijn Groen van start voor werkzoekenden

16 Maart 2018 - De gemeente start op 20 maart 2018 met een leerlijn Groen. Texelse werkzoekenden kunnen stage lopen in de groenvoorziening en dit combineren met school. Deelnemers worden gecoacht door De Bolder. Lees verder.
Leerlijn Groen van start voor werkzoekenden
Lees verder

Tien nieuwe fietsenmakers voor Texel

9 Februari 2018 - Leer-werkbedrijf De Bolder, Van der Linde Fietsen en de Tweewieler Academy van opleidingsinstituut Innovam bieden tien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om de opleiding Assistent Fietstechnicus te volgen, zo bericht Texel Plaza. De samenwerking werd feestelijk bezegeld op het gemeentehuis.
Tien nieuwe fietsenmakers voor Texel
Lees verder

Miriam aan het werk bij Eethuys Gollards

15 december 2017 - Na een week wist Miriam Kok al zeker dat ze bij Eethuys Gollards een fijne werkplek had gevonden. Miriam heeft zware astma en kan daardoor niet fulltime te werken. “Ik solliciteerde bij verschillende bedrijven, maar het is lastig om er tussen te komen. Zonder de hulp van het Sociaal Team en de inzet van Alice Reinders (leer-werkbedrijf De Bolder) was ik hier nooit terechtgekomen.” Lees het artikel (download pdf)
Miriam aan het werk bij Eethuys Gollards
Lees verder

De Bolder: geen winst, geen verlies

6 Oktober 2017 - De Bolder heeft voor het jaar 2018 een sluitende begroting. Het saldo komt exact op nul uit. Inkomstenbronnen zijn de jaarlijkse subsidie voor de WSW en opbrengsten uit eigen verkoop en productie.
De Bolder: geen winst, geen verlies
Lees verder

‘Kop’ werkt samen voor meer werk

20 juli 2017 - De wethouders sociaal domein van de Kop van Noord-Holland (waaronder Texel) ondertekenden op 20 juli 2017 het convenant samenwerking arbeidsparticipatie. Doel: de kansen op werk in de ‘Kop’ vergroten. De 1e stap is de oprichting van het Werkgeversservicepunt Kop van Noord-Holland. Lees verder.
‘Kop’ werkt samen voor meer werk
Lees verder

De Bolder spin in het web bij arbeidsbemiddeling

November 2017 - Meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Dat is de strekking van de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten (Wet BQA) waarmee lokale overheden en bedrijven met ≥ 25 medewerkers te maken hebben. Leer-werkbedrijf De Bolder speelt een belangrijke rol in de uitvoering, samen met Sociaal Team Texel. Lees hoe Martin de Ridder zijn plek vond op de afdeling Documentaire Informatievoorziening van de gemeente Texel. Lees hier het artikel
De Bolder spin in het web bij arbeidsbemiddeling
Lees verder

Adres

Reijer Keijserstraat 8
1791 AX Den Burg - Texel

De Bolder

Leer-werkbedrijf De Bolder begeleidt Texelaars met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een passende baan. Ons doel: geen Texelaar valt buiten de boot!

© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper